sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Tortillalasagne

Tekeekö mielesi lasagnea, mutta valmistus tuntuu monimutkaiselta? Suosittelen kokeilemaan tortillalasagnea. Tässä ei mene sormi suuhun eri kastikeiden kanssa ja teko onnistuu puolessa tunnissa.



Näitä tarvitset:

- 400-500g jauhelihaa
- 2 sipulia
- valkosipulin kynsiä maun mukaan (itse laitoin 7)
- 1 prk tomattimurskaa
- 200g juustoraastetta
- 2,5 dl Valio ruokakerma Kippari
- 1 pkt soft tortilla (6-8 kpl)
- kuivattua oreganoa
- kuivattua basilikaa
- paprikajauhetta
- mustapippuria myllystä
- lihaliemijauhetta
- suolaa
- öljyä paistamiseen

Tee näin:

Aloita kuorimalla ja pilkkomalla sipulit ja valkosipulit.

Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipulit ja kuullota. Kun sipulit ovat permenneet, lisää valkosipulit.

Lisää sipulien joukkoon jauheliha ja ruskista se. Kun jauheliha on ruskistunut, lisää tomattimurska.

Mausta jauheliha lihaliemijauheella, basilikalla, oreganolla, paprikajauheella ja laita mustapippuria myllystä.

Lisää Valio ruokakerma Kippari. Tähän käy myös muut maut, jos et välitä Kippari-kermasta, Anna porista hetki miedolla lämmöllä, jotta maut tasaantuvat.



Ota korkeahko uunivuoka ja ryhdy tekemään lasagnea. Laita pohjalle kastiketta, päälle hieman juustoraastetta ja päälle tortilla levy. Koska meillä oli jäljellä jättissuuria tortilloja, leikkasin ne neljään osaan ja vuokaan mahtui kolme palaa lomittain.

Jatka täyttämistä vuorotellen, eli levy, kastike juuto. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi kastiketta ja sen päälle juustoraastetta.


Paista tortillalasagnea uunissa noin 30 minuuttia 200 asteessa uunin ala-/keskiosassa kunnes juusto on saanut väriä. Anna vetäytyä hetki ennenkuin nautit.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti