tiistai 28. helmikuuta 2017

Kahden kaistan kokkailut -kasvis- ja broilertäytteiset paprikat

Mitä tehdä ruoaksi, jos perheessä on kasvissyöjiä ja sekasyöjiä? Työkaverini esitti dilemman, miten valmistaa ruokaa niin, ettei tarvitse tehdä kahta ruokaa alusta saakka, vaan ruoassa olisi samoja raaka-aineita, mutta lopputulemana voisi olla kaksi ruokaa -kasvissyöjille oma ja sekasyöjille omansa.

Tämä "kahden kaistan kokkailu" kuulosti niin mielenkiintoiselta, että jäin pohtimaan erilaisia vaihtoehtoja mitä ruoka voisi olla. Päätin aloittaa suht helposta eli täytetyistä paprikoista. Toiset paprikat on kasvistäytteellä ja toinen lihaversiona. Haastekerrointa lisättiin koittamalla uutuustuotetta Mifua ruoanlaitossa.

Mifu, on Valion lanseeraama paistetava ruokarae. Ruokaraetta on saatavilla neljällä eri makuversiolla. Paistorae on laktoositon, gluteeniton, soijaton, kananmunaton ja hiivaton. Eli tässä varsin hyvä ohje myös allergiaperheesen. Koostumukseltaan varsin raejuuston kaltainen ja sisältää runsaasti proteiinia.


Näistä kokattiin: - 4 suht samankokoista paprikaa
 - 2 punasipulia
 - 3 tomaattia
 - 1 pkt Mifu ruokarae Meksikon pippuri
 - 1pkt (285g) Gogreen luomu papumixiä
- 150 g Valio Juustomestarin vahvempi gouda juustoraaste
 - n.100g Creme Bonjour aurinkokuivattu tomatti tuorejuustoa
 - kuivattuja yrttejä (persilja, ruohosipuli, välimeren yrtit)
 - mustapippuria myllystä jauhettuna
 - öljyä paistamiseen

Lihatäytteeseen: grillattua kanaa paloiteltuna.

Ja humpan juoni meni näin: Kuori ja pilko sipulit ja tomaatit. Pese parikat, halkaise ne vaakasuunnassa ja poista kannat,  siemenet ja valkoiset sisäosat. Laita parikat uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille odottamaan.


Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulit joukkoon. Kuullota sipuli öljyssä.
Lisää joukkoon Mifu ja paista ohjeen mukaan noin viisi minuuttia. Oma näkemykseni on, että vaikka Mifussa on maustekastiketta mukana, ei se riittänyt maustamaan koko ruokaa muuta kuin pippuria oli kyllä tässä riittämiin. Tämän vuoksi lisätään ruokaan kuivattuja yrttejä.

Avaa papupaketti, kaada sisältö siivilään, huuhtele juoksevan veden alla ja valuta hetki. Lisää pannulle tomaatit ja pavut. Anna hetki hautua.

Mausta seos haluamallasi yrteillä. Itse käytin kuivattua persiljaa, oreganoa sekä välimeren yrtit sekoitusta.

Lisää lopuksi tuorejuusto ja anna sen sulaa joukkoon. Tuorejuuston voi jättää poiskin, mutta mielestäni se sitoi ainekset kivemmin yhteen. Tuorejuuston voi valita toki oman mieltymyksen mukaan esim valkosipuli, ruohosipuli tms.

 Täytä seoksella puolet paprikoista. Eli kasvistäytteiset paprikat ovat nyt muutoin valmiit, vain juusto puuttuu.

 Pilko grillattua broileria noin puolet kuutioiksi ja lisää pannulla olevan paistoksen joukkoon.  Täytä loput parikat tällä seoksella.

Eli täytteestä riittää neljään isoon paprikaan, kun osaan täytteestä lisää broileria. Toki ohjeella voi tehdä vain pelkkiä kasvistäytteisiä paprikoita. Tällöin voi litätä tarvittaessa ruokarakeen ja tomaatin määrää, jos tuntuu, ettei täytettä ole riittävästi.


Lisää kaikkien täytettyjen paprikoiden päälle juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes juustoraaste on saanut kauniin värin. Nauti salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti