tiistai 7. maaliskuuta 2017

Kermainen kanakeitto

Amerikkalaisissa elokuvissa syödään aina kanakeittoa kun ollaan sairaana. Itse en tiedä miksi, mutta samettinen kanakeito hellii sekä mieltä että vatsaa.  Olen viime vuosien aikana opetellut tekemään kanakeitosta erilaisia versioita ja meillä keitto maistuu muulloinkin kuin sairasvuoteella. Tähän versioon kokeilin  sulatejuustoa ja oma mielipiteeni oli, että parasta keittoa ikinä.
Näitä tarvitset: - 400g maustamatonta broilerin rintafilettä tai suikaleita - 5 perunaa - 5 porkkanaa - 2 varsisellerinvartta - 1 sipuli - muutama valkosipulinkynsi - 1 pss pakastemaissia - ½ pkt viherpippuri Koskenlaskija sulatejuustoa - 2 dl kermaa - mustapippuria myllystä rorouhittuna - currya ilman suolaa - kanaliemijauhetta 3 tl tai 1 kanaliemikuutio
Tee näin: Työt aloitetaan kuorimalla sipulit, porkkanat ja perunat. Perunat ja  porkkanat kuutioidaan samankokoisiksi paloiksi kulhoon odottamaan. Sipuli ja valkosipulit pilkotaan odottamaan. Ota kattila ja laita öljyä pohjalle. Kuumenna öljy ja kuullota siinä sipulit. Laita kanapalat joukkoon ja paista kanapalojen pinnat kiinni. Eli niin, että kana muuttuvat vaaleaksi. Lisää vihannekset kattilaan ja freesaa niitä hetki. Keitä vedenkeittimellä vettä reilu litra. Kaada vettä kattilaan niin, että ainekset peittyvät. Anna kiehua kannen alla 15-20 minuuttia. Lisää tässä vaiheessa kanaliemijauhe/-kuutio ja pippuri. Keittoaika riippuu vihannespalojen koosta.
Kun kasvikset tuntuvat sopivan kypsiltä lisää sormin nyppimällä sulatejuusto keiton joukkoon. Sekoita ja juusto sulaa keittoon. Jos haluat keitosta täyteläisemmän lisää joukkoon kerma. Hyvää on ilmankin, jos haluat minimoida rasvan määrän. Lisää keittoon pakastemaissi ja odota että keitto kuumuu uudelleen. Mausta keitto vielä curryllä ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti