tiistai 7. maaliskuuta 2017

Härkis-pastakastike eli koko perheen kasvisruoka

Kasvisruoista on tullut kovasti toiveita ja täytyy saoa, että nämä ovat itselle sellaisia opettelun paikkoja. Viime vuonna markkinoille tuli ennätysmäärä uusia raaka-aineita, joista syntyy kasvisruokia ja reseptiikkaa näistä ei ole vielä aivan mahdottomasti saatavilla. Niinpä täytyy olla oman onnen seppä ja kokeila erilaisia versioita.

Eilen kokeiluun pääsi härkäpapuvalmiste Härkis. Härkis on kypsä härkäpapuvalmiste, joka on kasvisperäinen, laktoositon ja soijaton. Härkis tarjoaa kasvisvaihtoehdon jauhelihalle ja on varsinaista suomalaista superfoodia. Se on valmis sellaisenaan, joten ei vaadi pitkiä kypsentelyjä ja siksi ruoanvalmistus pitää tehdä hieman erilailla kuin raakatuotteen kanssa. Ja mikä parasta, ruoka on pöydässä 15 minuutissa!




Näitä tarvitset:

- 1 sipuli
- 5 valkosipulinkynttä (käytä vähemmän jos et ole valkosipulin ystävä)
- 1 prk Mutti-tomaattimurska
- 1 dl paseerattua tomaattia
- 1 pkt eli 250 g härkistä
- 1 prk Ricotta-juustoa
- 2-3 rkl soijakastiketta
- kuivattua oreganoa
- kuivattua persiljaa
- mustapippuria myllystä
- öljyä paistamiseen

Lisäksi spagettia tai muuta pastaa.

Tee näin:

Kuori sipuli ja valkosipulit ja pilko ne pieneksi.

Kuumenna öljy pannulla, lisää joukkoon sipulit. Kuullota sipulit.

Lisää joukkoon tomaattimurska ja paseerattu tomaatti. Anna hetki kiehua miedolla lämmöllä

Sekoita joukkoon ricotta-juusto. Mausta soijakastikkeella, oreganolla ja persiljalla.

Lisää joukkoon Härkis ja kuumenna kastike kertaalleen.



Tarjoa spagetin kera.

Tämä ruoka toimii myös kahden kaistan kokkaukksena niin, että teet kastikepohjaa tupla-annoksen eli sipulia, valkospulia, tomattimurskaa, paseerattua tomattia ja ricottaa sekä tietenkin mausteita. Kun kastike on pääraaka-ainetta vaille valmis, paista toisella pannulla jauheliha ja kaada puolet kastikkeesta kypsän jauhelihan päälle ja anna hetken hautua. Lopun kastikkeen joukkoon lisätään härkis. Eli samalla vaivalla saat myös sekä liha, että kasvisvaihtoehdon yhtä nopeasti. Tämä ruoka on sellainen jota kannattaa kyllä koittaa koko perheelle ja katsoa, huomataanko ettei kyseessä ole jauheliha.

Täytyy sanoa, että näin vannoutuneelle lihansyöjälle tämä oli varsin miellyttävä ruoka. Koostumukseltaan härkis vastaa kypsää jauhelihaa ja ainoa erottava asia on, ettei se maistu lihalle. Ulkonäöllisesti ricotta-juusto teki kastikkeesta hieman veikeän värisen, mutta se ei makua haitannut. Suosittelen kokeilemaan.



1 kommentti:

  1. Kiitos, kun kehtaat kokeilla eri raaka-aineita! Tämä oli hyvää ja täyttävää. Ja tämä oli siinäkin kiva, että oli mietitty perheen lihansyöjiäkin ;) Täysin vegaanisestahan tämä ei mene tuon Ricottan vuoksi, mutta mulle toimii. T:Mira

    VastaaPoista