lauantai 11. maaliskuuta 2017

Kinuskijuustokakku

Leivonnaisissa luotan aika paljon valmiiseen reseptiikkaan, sillä siinä ei sovi sooloilla kovin paljoa. Etenkin te, joilla on juhlia edessä tänä keväänä, kannataa alkaa tekemään viikonlopun kunniaksi harjoituskakkuja, ettei tarvitse ennen juhlapäivää olla tippa linssissä keittiössä.

Ette varmaan usko, jos sanon, että en ole koskaan tehnyt uunissa kypsennettävä juustokakkua, mutta en ollut ennen tätä kokeilua. Ja nyt on muuten niin helppo resepti että tällä poropeukalo-isäkin yllättää äidin juhlapäivänä.


Kuten mainitsin resepti ei ole omaa käsialaani vaan otin sen bakevillebylallu:n sivulta. Uunissa tehty kinuskijuustokakku vei kielen mennessään ja siksi haluan jakaa tämän myös oman blogini kautta teille. Ohje on todella helppo ja valmistukseen ei mene kauaa aikaa. Toki hyytymisessä menee seuraavaan päivään, joten tee kakku päivää ennen kuin laitat sen tarjolle.

Kakku on tehty 23 cm irtopohjavuokaan.

Näitä tarvitset:

Pohja
- 250g digestive-keksejä
- 100 g voita
- 10 fudge-palaa pieniksi paloiteltuna

Täyte
- 2 pkt 200g tuorejuustoa (maku maustamaton, vanilja tai kinuski)
- 2 prk 200g creme fraichea (ei kevyt versiota)
- 1 tlk keitettyä kondensoituaa maitoa (eli kinuskia)
- 3 isoa kananmunaa (jos munat ovat pieniä, laita 4)

Päällinen
- kinuskikastiketta
- mutama fudge-pala pieneksi kuutioituna



Tee näin:

Murskaa keksit monitoimikoneella tai laita ne muovipussiin ja murskaa ne esim. kaulimella.

Sulata rasva ja sekoita keksinmurujen joukkoon.




Laita leivinpaperi vuoan pohjalle, paina reuna kiinni ja leikkaa ylimääräinen leivinpaperi pois.

Painele seos vuoan pohjalle ja renoille. Pohjan ei tarvitse yltää vuoan yläreunaan saakka. Pohjan tulee olla tiivis, joten painele lopuksi lusikalla tai jollakin tasapohjaisella pohja tasaiseksi. Nosta pohja täytteen valmistuksen ajaksi jääkaappiin kovettumaan.

Laita tuorejuustot kulhoon ja notkista niitä sekoittamalla lusikalla. Käytin itse 1 kpl kinuski- ja 1 kpl maustamatonta tuorejuustoa. Kinuskituorejuusto on aika makeaa ja koska kakku on  lopputuloksena hyvin makea , voi sitä vähentää käyttämällä maustamatonta tuorejuustoa.

Lisää joukkoon kinuski. Jos kondensoitu maito on sinulle uusi tuote, niin tätä löytyy ihan tavallisista kaupoista säilykehyllystä. On tärkeää että valitset valmiin karamellisoidun version. Muutoin joudut itse keittämään purkin saadaksesi kinuskia. Eli huolellisuutta, jotta purkissa lukee karamellisoitu maitotiiviste.




Lisää vielä joukkoon creme fraichet ja sekoita. Lisää kananmunat sekaan ja sekoita massa vielä kunnolla.

Ota pohja jääkapista ja kumoa täyte pohjan päälle.


Paista 160 asteessa 40 minuuttia. Sammuta uuni ja anna kakun olla vielä 30 minuuttia uunissa. Suosittelen käyttämään peltiä uuninpohjalla tai leivinpaperia, koska itsellä ainakin täytettä hieman valui uunin pohjalle, vaikka leivinpaperi oli tiiviisti pohjan ja reunan välissä.

Nosta kakku huoneenlämpöön jäähtymään. Kun pohja ei ole enää kuuma, nosta kakku jääkaappiin ja anna makuuntua yön yli. Ei kannata säikähtää, että kakku näyttää aika löysältä uunista pois otettaessa. Jämähtää kyllä yön aikana jääkapissa.

Ota kakku jääkapista poista kakun reunarengas ja vedä varovasti leivinpaperin avulla tarjoilulautaselle. Koristele kinuskikastikkeella ja pieneksi paloitellulla fudge kuutioilla.

Ei jäänyt meillä ainakaan kahvipöytään happanemaan, vaan sai kiitosta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti