tiistai 28. maaliskuuta 2017

Igorin kana

Nyt onkin sellanen herkkuruoka, että oksat pois. Tämä herkkuresepti tuli eteeni internetin ihmeellisessä maailmassa, kun hain, mitä ruokaa tarjoasin työkavereilleni lounaaksi. Ainesluetteloa tarkastellessa vesi herahti kielelle ja ei kun tuumasta toimeen. Alkuperäinen resepti on Peggyn pienestä punaisesta keittiöstä ja saanut vuonna 2014 vuoden hauskimman blogiruoan maininnan. Arvonimi oli tullut Gllorian ruoka- ja Viini- lehdeltä blogin humorististen arvostelujen perusteella. Kyseessä on siis uuniruoka, broileria ja paprikaa hillittömässä smetanamäärässä. SIitähän ei voi seurata kuin huumaava makunautinto (ja kiloja vyötärölle).
Näitä tarvitaan 6-8 hengen ruokailuun:

- 1 kg broilerin rintafileitä
 - 1 iso punainen paprika
 - 1 iso keltainen paprika
 - 2 isoa sipulia
 - 6-8 valkosipulinkynttä
 - 100g omattipyrettä - 1 rkl sokeria
 - 2 tl suolaa - 2 dlkanalientä
 - 350g smetanaa
 -1-2 kuutioitua maustekurkkua
 - reilu kourallinen persiljaa

Tee näin:

Kuori sipulit ja valkosipulit. Halkaise paprikat, poista siemenet ja huuhtele paprikat. Leikkaa sipulit ja paprikat suikaleiksi. Murskaa valkosipulit veitsellä ja pilko. Kuullota kasarissa öljyssä  paprikat ja sipulit.

Lisää joukkoon tomaattipyre, suola, sokeri, pippuri ja kanaliemi. Lisää smetana joukkoon sekä persiljasilppu (noin 1 dl). Anna kastikkeen saostua muutama minuutti. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Jätä odottamaa kasariin ja sammuta levy.

Leikkaa broilerin rintafileet puoliksi pituussuunnassa. Tämä ei ole pakollista, mutta omasta mielestä oli kivempi annostella lautaselle, kun fileet eivät olleet kokonaisia. Ihan pieneksi fileitä ei kannata laittaa, ettei broiler kuivu uunissa. Paista fileisiin kaunis paistopinta ja asettele uunivuokan pohjalle.

Kaada kastike fileiden päälle, niin, että ne peittyvät. Ripottele maustekurkut ja loput persiljasta päälle. Laita uuni 175 astetta ja paista noin 45 minuuttia. Testaa broilerin kypsyys ennen uunista pois ottamista. Tarjoile riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti