maanantai 20. maaliskuuta 2017

Kahden suklaan juustokakku

Juustokakut ovat suhteellisen helppoja tehdä. Aika monessa ohjeessa juustokakkuun käytetään liivatetta, mutta tässä ohje, jossa liivatetta ei ole käytetty. Ohjeessa on mukaeltu Tyrniä ja tyrskyjä blogin kahden suklaan kakkua, mutta pohja on tehty eri tavalla.

Liivatteen käyttö saattaa aiheuttaa monelle harmia ja moni ei myöskään pidä "liivate-kakusta". Juustokakku on helppo ja näyttävä tarjottava juhliin. Koska nyt kokattiin alle 3-vuotiaan kummitytön kanssa äidille ja isille hoidosta haku kakkua, ei kaukun viimeistelyyn käytetty paljoa aikaa. Kakun koristeeksi sopisivat kevään juhliin niin pensasmustikka kuin mansikka tai suklaasta voisi tehdä hienot koristeet.


Näitä tarvitset:

Pohja:
- 175 g Domino minttu-keksejä
- 50 g voita

Täyte 1
- 200 g vaniljan makusita tuorejuustoa
- 200g mascarponea
- 1,5 dl kuohukermaa
- 150 g valkosuklaata

Täyte 2
- 200g suklaan makuista tuorejuustoa
- 200g mascarponea
- 1,5dl kuohukermaa
- 150g tummaa suklaata
- 100g maitosuklaata

Päälle:
- fazerina-suklaamakeisia

Eli mistään kevyt tuotteesta ei ole kysymys, mutta eihän kakkua olekaan tarkoitus syödä ruokalusikalla, vaan kakun tulee olla nautinto, jota riittää pienempikin määrä. Alkuperäisessä ohjeessa molemmissa täytteissä oli maustamatonta tuorejuustoa, mutta otin vapauden hieman soveltaa. Vaniljatuorejuusto toimi hyvin, suklaatuorejuusto oli aika makea kaiken tuon suklaan lisäksi, mutta toimi silti. Apukokilta tuli peukku näille aineille :)



Tee näin:

Aloita kakun tekeminen pohjasta. Riko dominokeksit monitoimikoneella. Ellet käytä monitoimikonetta, voi keksit murustella myös muovipussissa esim kaulinta apuna käyttäen. Lisää keksimurun joukkoon sulattu voi.

Leivitä voi-keksimuru seos leivinpaperilla vuoratun 23 cm irtopohjavuoan pohjalle. Painele pohja tiiviksi esim juomalasin avulla. Laita pohja jääkaappiin jähmettymään täytteiden teon ajaksi.

Ainekset sekoitetaan kahdessa eri astiassa. Toiseen tulee valkosuklaatäyte ja toiseen tummasuklaa maitosuklaaseen sekoitettuna.

Laita astiaan purkki mascarponea sekä vaniljatuorejuusto. Sekoita aineet keskenään.

Laita toiseen astiaan toinen mascarpone sekä suklaatuorejuusto ja sekoita keskenään.

Paloittele valkosuklaa kulhoon. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa ja jätä jäähtymään.

Paloittele tumma suklaa ja maitosuklaa samaan asiaan ja sulata vesihauteessa tai mikrossa ja jätä jäähtymään.


Vatkaa 3 dl kermaa vaahdoksi. Jaa kerma tuorejuusto-mascarponeseoksiin puoliksi niin, että massoja on tässä vaiheessa saman verran.

Sulaneiden suklaiden täytyy olla jäähtyneitä, ennenkuin niitä voi lisätä massaan. Itse tein niin, että otin varoiksi vielä mascarpone-tuorejuusto-kerma massaa kauhallisen ja sekoitin sen suklaan joukkoon ja sitten lisäsin massan kulhoon. Tällä varmistetaan se, ettei täyte leikkaudu. Ja sama operaatio tummasuklaan kanssa. Tämän jälkeen sinulla on pohja ja kaksi erillistä massaa kakkua varten.



Ota kovettunut pohja jääkapissa. Lisää pohjan päälle tumma suklaamassa. Tasoita tumma suklaa tasaiseksi kerrokseksi pohjan päälle.

Koska kyseessä ei ole liivate kakku, voit lisätä vaalean täytteen saman tien tumman täytteen päälle. Tasoita vaalea täyte ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Annoin itse kakun olla seuraavaan päivään ennen tarjoilua.

Valmiin kakun voi koristella oman mieltymysten mukaan, tässä käytettiin Fazerina-palasia.



Ja hyvää oli :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti