torstai 16. maaliskuuta 2017

Broiler-tortillavuoka

Tortillalasagne sai hyvän vastaanoton, joten jatketaan samalla genrellä. Tässä myös maittava  iltapalavuoka, joka tulee pienellä vaivalla uunissa ja on mitä parhain ruoka viikonlopun alkuun.


Näitä tarvitset: 

Täyte:
 - 550 g Atrian perhetilan broilerin ohut fileeleike pintamaustetu
 - 500 g pakastavihanneksia
 -1 munakoiso
 - 3-4 rkl paprikasosetta tai salsaa
 - 1 sipuli
 - 4-5 valkosipulinkynttä
 - tortillalevyjä
 - 1 dl ruokakermaa

Juustokastike:
 - 1 pkt sulatejuustoa (Koskenaskija voimakas/viherpippuri)
 - 3 dl ruokakermaa

Tee näin:

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Pilko munakoiso paloiksi kuorineen.

Laita öljy kuumenemaan kasarissa. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota hetki. Leikkaa tällä välin broileri suikaleiksi ja lisää joukkoon.

Paista broileria hetki ja lisää munakoiso ja jäiset pakastevihannekset. Sekoittele. Lisää joukkoon paprikatahnaa. Itse käytin etnisetä kaupasta ostettua paprikatahnaa jossa oli potkua. Ellei tällaista löydy, voit laittaa myös vaikka salsaa muutaman lusikallisen.


Lisää noin 1 dl ruokakermaa joukkoon. Jätä hellalle porisemaan hetkeksi.

Tee juustokastike pinnoitetusssa kattilassa.

Laita ruokakerma kattilaan ja paloittele sulatejuusto kattilaan. Hämmentele puulastalla juustoa, jotta se sulaa kermaan.


Aloita vuokan täyttö. Laita tortillalevy vuokaan, täytä broiler-kasvistäytteellä ja rullaa tortilla kiinni ja asettele vuokaan.

Täytin tortillat suoraan vuokassa, koska täytettä valui ulos, niin välttyi turhalta sotkulta. Käytin myös kaapissa olleita tortilloja, joissa halkaisija oli noin 30 cm, joten leikkasin tortillat kahtia ennen täyttöä.


Täytä tortillarullilla vuoka täyteen. Valuta juustokastike tortillojen päälle.


Paista vuokaa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes vuoka on saanut väriä. Tarjoile salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti