tiistai 7. helmikuuta 2017

Keskiviikon kasvissosekeitto

Keskiviikkona monessa paikassa vietetään kasvisruokapäivää. Viime vuonna koitin tehdä kerran viikossa kasvisruokaa ja nyt yritetään elvyttää tapaa uudelleen. Jos kasvisruokaa ei tee puolivalmisteista tai eineksistä, pääsee kustannuksissa varsin edukkaasti. Nyt olin ostanut tarjouksesta valmiiksi porkkana- ja lanttusoseet ja päätin käyttää ne tässä ruoassa hyödyksi. Kasvissosekeitto on siinä mielessä helppo, että siihen käy melkein mitkä juurekset vain. Nyt jääkaapista valikoitui bataatti ja palsternakka sekä edellä mainitut soseet.


 


Homma etenee niin, että bataatti ja palsternakka kuoritaan ja leikataan paloiksi. Jätin palat aika isoiksi, koska suhteellisen nopeasti ne tulevat. Palat kattilaan, vettä niin, että juuri ja juuri peittyy. Sitten kasvisliemikuutio ja vähän mustapippuria ja keitellään kunnes kasvikset on pehmeitä.


 


Kypsyyttä voi kokoeilla veitsen kärjellä. Kun kasvikset on lähes kypsiä leikataan chili suikaleiksi ja lisätään joukkoon. Jos haluat miedompaa, jätä chilin siemet pois. Tai jos et pidä chilistä jätä kokonaan pois Kun kasvikset on pehmenneet arvioidaan paljonko nestettä on kattilassa. Jos nestettä on vielä paljon jäljellä sitä voi kaataa kulhoon varoiksi. Sitten vain soseet paketeista joukkoon ja kuumennetaan.

Tämän jälkeen surautetaan sauvasekoittimella koko roska tasaiseksi sosekeitoksi. Jos seos tuntuu paksulta, voit listä vettä tai keitinlientä jonka laitoit talteen. Sosekeiton makua puyöristetään vielä lisäämällä turkkilaista jogurttia. Koska laittamani chili oli aika iso, laitoin jogurttia koko purkin (300g), jotta maku ei olisi liian tulinen. Lopuksi tarkistetaan suola ja maku yleensä. Tarvittaessa mustapippuria voi jauhaa vielä joukkoon. Lämmittää mukavasti pakkaspäivänä.

                        

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti