torstai 2. helmikuuta 2017

Entrecóte

Välillä tekee mieli vain kunnon pihviä. Mies toivoo yleensä entrecóteta ja salaattia ja sitäpä päätin sitten kokata.

Tämä resepti ei paljoa vaadi, kunnon pannun, hyvän entrecote lihan ja raikas vihersalaatti kylkeen. Naudan entrecóten voi valmistaa kokonaisena, mutta meillä siitä tehdään yleensä pihvi muodossa. Entrecóten ulkonäköä ei kannata kummastella. Sen pinnassa ja sisällä on rasvaa. Sitä ei kannata poistaa, sillä se sulaa kypsennyksen aikana ja pitää lihan mehevänä.

Tärkeää entrecóten paistamisessa on, että otat sen riittävän ajoissa huoneen lämpöön. Puoli tuntia tai ylikin on vallan sopiva aika. Pannun on oltava riittävän kuuma, siis oikeasti kuuma, sillä huoneenlämpöinenkin liha viilentää pannua. Jos pannu ei ole riittävän kuuma, liha ei ruskistu kunnolla.

Liha on rasvaista, joten et tarvitse paljoa rasvaa. Itse tykkään laittaa hieman voita ja öljyä. Voita maun vuoksi ja öljy estää palamista, koska se
kestää kuumuutta paremmin.



Eli huoneenlämpöinen liha kuumaan pannuun ja annetaan paistua, kunnes pinta pisaroi. Tällöin liha käännetään, Itse käännän pihvin aina pannulla 90 astetta. Eli jos pihvit on alkutilanteessa ollut pannulla vaakasuuntaan, paistan toisen puolen pystysuunnassa. Näin pannu on kuumempi, kuin jos pihvin pääntää pannulla samaan kohtaan ympäri.

Lihan käännön yhteydessä lisään pintaan myllystä suolan ja pippurin. Kun pinta alkaa taas helmeilemään, ota lihat pannulta ja laita pihvit hetkeksi folioon ja paketti tiukasti kiinni. Näin liha pitää nesteet sisällään.

5-10 minuuttia lepoa lihalle, paketti auki ja suussa sulava liha lautaselle ja raikas salaatti kylkeen. Tästä ei karppi ateria paljoa parane!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti