tiistai 14. helmikuuta 2017

Aloita aamu lempeästi

Näin ystävänpäivänä on hyvä ajatella itseä ja läheisiä lämmöllä. Ystävänpäivästä on hyvää vauhtia tulossa kaupallinen päivä, jolloin voi ostaa suklaata tai kukkia ystävälle tai rakkaalle. Mitä jos tänä vuonna muistaisitkin ystäviä pyytämällä heitä vaikka syömään. Tapaisitte pitkästä aikaa ja nauttisitte hyvästä ruoasta ja päivittäisitte kuulumisia?

Yhteisen ajan löytyminen voi olla haastavaa, kiireinen arki täyttää päivät ja harrastukset illan. Entä jos pyytäisitkin ystävät aamupalalle? Suussasulava lämmin riisipuuro ja itse tehty kiisseli lämmittää jokaisen mieltä. Kylkeen voi kattaa leipää ja leikkeitä, mutta puurokin on varsin täyttävää. Riisipuuro mielletään jouluruoaksi, mutta koitappa tehdä joku päivä. Sanoisin, että sopii talvellä päivään kuin päivään.

Riisipuurin voi tehdä kahdella tavalla, joko uunissa tai hellalla. Uunipuuro on kiinteämpää, hellalla saat samettisen pehmeän puuron.

Riisipuuro
- 2 dl vettä
- 1 l täysmaitoa
- 2 dl puuroriisiä
- suolaa maun mukaan

Laita vesi kattilaan. Kun vesi kiehuu, lisää riisi. Kun vesi on lähes kokonaan imeytynyt lisää kattilaan maito. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen tunnin verran. Mausta lopuksi suolalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti