sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Muhkeat plätyt

Tällä viikolla ei ole hellan nupit olleet kaakossa, sillä ruoka on valmistunut puuhellalla Pohjanmaalla. Hieman vaatii opettelua tällaiselle kaupunki-kokille, mutta viikon edetessä olemme tulleet varsin sinuiksi. Maaseudulla kun ollaan kokataan hitaasti haudutellen ilman turhia hötkyilyjä. Tänään maisteltiin varsin meheviä rahkalettuja.


Näitä tarvitset:

- 2 kpl 250g maitorahkaa (esim. Ehrman)
- 4 dl täysmaitoa
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl soodaa
- 2 kananmunaa
- 1 rkl sokeria
-1 tl suolaa

- voita paistamiseen

Tarjoiluun:
- mansikkahilloa
- kermavaahtoa



Tee näin:

Mittaa jauhot, sokeri, suola ja sooda astiaan ja sekoita.

Lisää maito ja rahkat joukkoon ja sekoita kaikki ainekset yhteen. Kannattaa valita tosiaan hieman "notkeampia" rahkoja, kuten nuo Ehrmanit. Liian kuiva rahka ei toimi tässä ohjeessa. Lisää kananmunat taikinan joukkoon.

Taikinan kuuluu olla paksua, ei perinteistä lättytaikinaa siis.. Jos taikina tuntuu todella paksulta, voit lisätä tilkan maitoa vielä lisää. Koska kohottajana taikinassa on sooda, ei taikinaa tarvitse seisottaa, vaan lettuja täytyy alkaa paistamaan heti.


Ja sitten vain hitaasti paistaen kullanruskeita paksuja plättyjä paistelemaan. Voin sanoa, että oli kaiken hellan ääressä seisomisen arvoista! :) Letut olivat suloisen pehmeitä, makoisan maukkaita ja runsaan ruokaisia! Suosittelen kokeilemaan!


Maaseudun rauhassa kokataan hitaasti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti