keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Tuoremakkarapasta

Facebookissa annoskuva sai peukutuksia, joten laitetaan ohje jakoon. Tämä ruoka onnistuu nopeasti alle puolessa tunnissa työpäivän jälkeen ja maistuu varmaan koko perheelle. Raakamakkara antaa kastikkeelle tuhdin ja täyteläisen maun ja tuo vaihtelua perinteiseen bologneeseen.



Näitä tarvitset:

- 1 iso tai 2 pienempää sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 300-400g mausteista raakamakkaraa
- 1 punainen chili
- 1 tlk tomaattimurskaa
- 1 rkl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 3-4 rkl tomattipyrettä
- mustapippuria myllystä
- 2 tl kuivattuja yrttejä (esim yrttisekoitus, persilja, ruohosipuli tms)
- 1 tl paprikajauhetta
- öljyä paistamiseen

Lisäksi:

- spagettia tai muuta pastaa keitettynä
- juustorastetta halutessasi ruoan päälle

Tee näin:

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Laita öljy kuumenemaan kasariin tai korkeareunaiseen paistinpannuun. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä.

Hienonna chili. Halutessasi voit poistaa siemenet, mutta itse laitoin siemenineen tähän ruokaan. Lisää chili sioulien joukkoon.

Lisää tomaattimurska ja tomaattipyre. Lisää tässä vaiheessa myös sokeri, suola ja muut mausteet. Anna poreilla hetki.

Purista raakamakkarasta pieniä pullia kastikkeen joukkoon. Eli etusormella ja peukalla puristetaan makkarasta palluroita kastikkeeseen ja suolet jätetään käyttämättä. Aivan kuten siskonmakkarakeittoa tehdessä.

Kun makkarat ovat kastikkeen joukossa anna niiden kypsyä noin 5 minuuttia.

Keitä spagetti ja haluatessasi kastikkeen voi sekoittaa kypsän spagetin joukkoon tai annostele kastikkeeksi spagetin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti