torstai 27. huhtikuuta 2017

Gluteenittomat vuohenjuusto lihapullat

Lihapullia pitää välillä aina hieman tuunata, jotta saa uusia makuelämyksiä. Tällä kertaa ne tuunattiin vuohenjuustolla. Lisäkkeeksi tarjottiin aiolia ja kahden kaalin gratiinia, joihin löydät ohjeet myös blogistani.



Lihapulliin tarvitset:

- 400 g naudan jauhelihaa
- 1 iso sipuli tai pari pienempää
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 kananmunaa
- 130g eli 1 pkt pehmeää vuohenmaitojuustoa esim. Merci Chef
- Maustamiseen suolaa, mustapippuria myllystä ja kuivattuja yrttejä jos on.
- öljyä

Tee näin:

Nosta jauheliha lämpenemään huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennenkuin alat lihapullien tekoon.

Kuori ja hienonna pieneksi sipulit. Laita öljyä pannuun ja paista sipulit kullan ruskeiksi. Jäähdytä.

Sekoita jauheliha, kananmunat, vuohenmaitojuusto ja mausteet. Itse käytin tosiaan kuution mallisessa purkissa olevaa levittyvää vuohenmaitojuustoa, joka sotkeutui hyvin massan joukkoon. Lisää jäähdytetyt paistetut sipulit ja sekoita.

Pyöritä kostutetuilla käsillä lihapullat ja asettele pellille.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti