torstai 27. huhtikuuta 2017

Tsatsiki

Tämä ruokien lisäke ja noutopöydän hittituote ei synny hetkessä, jos haluaa tehdä hyvää, mutta on silti helppo tehdä. Tekemiseen aikaa ei mene varsinaisesti kauan. Aika kuluu vain tuotteiden valuttelun odotteluun..


Näitä tarvitset:

- 1 kurkku
- 400 g Valio Turkkilainen luomujogurtti
- 6 valkosipulinkynttä
- mustapippuria myllystä
- suolaa

Tee näin:

Raasta kurkku ja laita se siviilään valumaan. Ripottele määlle reilu teelusikallinen suolaa. Suola lisää nesteen erittymistä kurkusta. Anna kurkun valua rauhassa.



Laita suodatinpussiin tai tieheään siivilään jogurtti valumaan. Näin saat tsatsikista kiinteämän (ja paremman makuisen). Anna valua muutama tunti.


Puristele kurkusta loput nesteet. Sekoita kurkkuraaste ja valutettu jogurtti. Kuori valkosipulinkynnet. Murskaa valkosipuli lyömällä veitsen lappeella ja kädellä se rikki ja pilko pieniksi paloiksi.

 Lisää murskatut valkosipuli kynnet ja mausta mustapippurilla. Tarjoa lihapullien tai muun liha- tai kalaruoan lisäkkeenä. Tsatsiki sopii myös noutopöydän herkuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti